Butași Viță-de-vie

Soiuri de Vin - Butași Tămâioasă Românească

08. Tămâioasă Românească

Butași Viță de vie pentru struguri de vin Tămâioasă Românească

Prețuri:

  •  7 lei/butaș – pentru comenzi de minim 500 de fire; 
  •  8 lei/butaș – pentru comenzi între  10 și 500 de fire;   

Alege butași certificați și omologați de la o firmă de încredere și cu experiență.
Garantăm că ceea ce comandați este ceea ce primiți!

Despre soiul Tămâioasă Românească

Pentru comenzi

Tămâioasa românească este un vechi soi românesc de struguri folosit pentru producerea de vinuri de calitate albe, dulci și aromate. Acest soi cultivat de mai bine de două milenii în spațiul românesc își găsește rădăcinile în sudul Greciei antice, fiind apreciat de către toate popoarele aflate în bazinul Mării Mediterane, unde era folosit ca monedă de schimb.

În spațiul românesc, soiul a ajuns atât prin coloniștii greci, cat și prin intervenția romanilor. Suprafața totală actuală cultivată cu Tămâioasă românească este de aproape 1.000 de hectare. Pentru a se produce vinuri cu denumire de origine controlată (DOC), acest soi este cultivat în Cotnari, Huși, Dealu Mare (Valea Călugărească, Urlați, Ceptura, Tohani, Merei, Zorești și Breaza), Pietroasele, Ștefănești, Argeș, Drăgășani, Banu Mărăcine, Segarcea, Mehedinți (Severin, Corcova, Golul Drâncei, Vânju Mare, Orevița) și Murfatlar (Medgidia și Cernavodă).

Producția de struguri este relativ modestă, de până la 8-10.000 kg/ha și scade în procesul de supracoacere ajungând la 4-6.000 kg/ha. Strugurii acumulează frecvent 240-250 g/l zaharuri, iar în anii favorabili chiar 270-300 g/l.

Vinurile au un conținut de alcool de 12%-12,5%, de o culoare între galben-auriu și chihlimbariu, cu o aromă bogată de flori de tei și salcâm, cu o mare persistență gusto-olfactivă. Intensitatea aromei se menține la învechirea în sticlă până la 7-8 ani după care intensitatea scade, iar aroma sugerează mirosul fagurelui de miere.

-Butași Viță-de-vie BUZău-

Motive ca să ne alegi

Soi certificat
15%
Soi Omologat
30%
Din zona viticolă Breaza - Pietroasele
45%
Altoire Profesională
60%
Certitudinea primirii soiului ales
75%
Plante sănatoase și viguroase
90%
Livrare rapidă oriunde în țară
100%