Butași Viță-de-vie

Soiuri de vin - Butași Muscat de poloskei

09. muscat de poloskei

Butași Viță de vie pentru struguri de vin și de masă muscat de poloskei

Prețuri:

  •  7 lei/butaș – pentru comenzi de minim 500 de fire; 
  •  8 lei/butaș – pentru comenzi între  10 și 500 de fire;     

Alege butași certificați și omologați de la o firmă de încredere și cu experiență.
Garantăm că ceea ce comandați este ceea ce primiți!

Despre soiul muscat de poloskei

Muscat de Poloskei este un soi de viță de vie care face parte din familia Vitaceae cu utilizare mixtă ca strugure alb de masă sau de vin, originar din Ungaria. Frunzele sunt mari cu aspect lucios, cresc sub formă penat-lombată într-o culoare de verde inchis.
Fructele sunt mari, cresc în chiorchine sub formă de boabe mari cu o formă rotundă în nuanțe de galben-vernil cu aspect brumat. Miezul este cărnos, aromat, crocant și cu sâmburi.

Muscatul de Poloskei se recomandă a se planta în zonele cu multă lumină și mult soare pentru că oferă un rod bun cu o producție mare. Fructele ajung la maturitate în lunile august și septembrie. Este un soi rezistent care se dezvoltă cel mai bine în soluri fertile, revene și bine drenate.

 

Acest muscat este un soi mixt pentru consumul de masă și pentru producerea de vin. Fructele rezistă mai mult timp chiar și peste iarnă. Vinul obținut din acest soi este alb, aromat și gustos. Este un soi de vigoare mare, cu corzi lungi. Frunzele sunt mari, lucioase, de culoare verde inchis. Strugurii sunt mari (420 g), cu boabele dispuse rar pe ciorchine. Boabele sunt mari (4,1 g), puțin alungite, ușor brumate, galben-verzui. Coaja este tare, pulpa dulce, cu gust tămâios, cu semințe mici. 

Valoare de cultura: Se coace la mijloc de septembrie, fructifică abundent. Este sensibil la ger, de aceea preferă expozițiile însorite și adăpostite. Este foarte rezistent la micoze, boabele nu putrezesc. Se poate cultiva și fără tratamente. Având o creștere viguroasă, necesită tăieri atente.

Pentru comenzi

-Butași Viță-de-vie BUZău-

Motive ca să ne alegi

Soi certificat
15%
Soi Omologat
30%
Din zona viticolă Breaza - Pietroasele
45%
Altoire Profesională
60%
Certitudinea primirii soiului ales
75%
Plante sănatoase și viguroase
90%
Livrare rapidă oriunde în țară
100%