Butași Viță-de-vie

Soiuri de Masă - Mușcat de ADDA

07. Mușcat de adda

Butași Viță de vie pentru struguri negri de masă mușcat de adda

Prețuri:

  •  7 lei/butaș – pentru comenzi de minim 500 de fire; 
  •  8 lei/butaș – pentru comenzi între  10 și 500 de fire;     

Alege butași certificați și omologați de la o firmă de încredere și cu experiență.
Garantăm că ceea ce comandați este ceea ce primiți!

Despre soiul muscat de adda

Denumiri alternative: Muscat D’Adda, Moscato D’Adda, Moscato del Adda, Muscat del Adda, Moscatel D’Adda, Muscat Adaa, Moscato Adda, Muscat Adda, Muscat de L’Adda, Moscato dell Adda, Moscato Nero, șamd.

Origine: Creat in anii 1980 de către cercetătorul Pivano Alberto (1884-1973). Provine din smințele soiului Muscat de Hamburg  autopolenizat.

Descriere: Strugurii sunt foarte mari, ajungand la greutate de 500-800 g, cilindro-conici, uneori biaripati, cu boabele asezate des pe ciorchine. Boabele sunt mari, sferice, de culoare neagră-violacee, acoperite cu multa pruină.

Soi cu butuci de rezistență marită cu cresteri vegetative puternice și frunzis bogat. Fertilitatea soiului este ridicată cu cca. 50-67% lăstari fertili.  Pulpa este carnoasă, crocantă, cu gust slab de mușcat.

Are o toleranță bună la secetă și la ger, dar este sensibil la mană, oidium precum și putregaiul cenușiu al strugurilor. Se caracterizează prin uniformitatea maturării boabelor pe ciorchine, culoarea uniformă și pulpa crocantă, are o rezistență sporită la transport a strugurilor, o durată lungă de conservare a strugurilor pe butuc (25-30 zile), și o păstrarea îndelungată peste iarnă.

Pentru comenzi

-Butași Viță-de-vie BUZău-

Motive ca să ne alegi

Soi certificat
15%
Soi Omologat
30%
Din zona viticolă Breaza - Pietroasele
45%
Altoire Profesională
60%
Certitudinea primirii soiului ales
75%
Plante sănatoase și viguroase
90%
Livrare rapidă oriunde în țară
100%